New:
* Photo Gallery
* Older Photographs

Standards compliant! :
Valid HTML 4.01!
Valid CSS!

Google
Search this site


Vakantie op Creta, April 2000

Do, 13-4

's Ochtends nog hard gewerkt bij Van der Ham Veevoeder aan een database die echt af moest. 's-Middags door m'n moeder naar de Interliner in Gorinchem gebracht. Uitzicht boven DuitslandOp Centraal Station ontmoet ik Joost en Lars, we nemen de trein via Amsterdam Duivendrecht naar Amsterdam Schiphol. De trein stopt handig direct onder de centrale hal van Schiphol en we kunnen al gauw onze bagage kwijt bij de incheckbalie. De dame achter de balie keek de drie lange gozers voor haar eens aan en besloot spontaan om maar drie plaatsen met extra beenruimte te reserveren. Vervolgens met alleen nog de handbagage door de douane, waarna we in de passagiershal aankomen. We drinken wat en gaan nog even taxfree shoppen.
Na een uurtje kunnen we precies op tijd (16:30) het Martinair vliegtuig in. Na wat geheen-en-weer-taxi kan het vliegtuig eindelijk vaart maken en voor je het weet zit je al in de lucht.
We maken snel hoogte, maar je hebt geen idee hoe snel je gaat. We blijven uiteindelijk op 11 km hoogte vliegen met 950 km/u. Het uitzicht is mooi, zowel op de wolken als wanneer je helemaal vrij zicht hebt. Je hebt meestal ook geen idee waar je precies zit, maar op een gegeven moment bleken we al boven het puntje van de 'laars' van Italië te zitten.

Joost, Lars en Arthur in het vliegtuigNog een uurtje later landen we op het vliegveld van Heraklion, de hoofdstad van Kreta.
Eerst moeten we in de ontvangsthal vrij lang wachten op de bagage, daarna worden we netjes door een mevrouw van de reisorganisatie Olympia opgewacht en naar een bus gewezen.
De bus rijdt langs allerlei hotels en appartementen; bij de derde stop mogen wij eruit. We moeten ons paspoort inleveren en daarna kunnen we ons appartement in.

We hebben onze spullen neergezet en meteen even langs de haven gelopen, het is nog zo'n 16 °c.
Erg toeristisch wel, ook veel gericht op Nederlanders. Bij allerlei café's en disco's spreken portiers je aan dat je binnen moet komen. We gaan verder maar nergens naar binnen.
Wel eten we onze eerste pita gyros, heerlijk!

Ook kijken we nog naar eventueel verhuur van scooters en auto's. Scooters zijn wel heel mooi, maar schijnen link te zijn met verzekering enz. Auto's zijn behoorlijk duur. Iedereen sjeest hier trouwens rond op scootertjes.
Na de hoofdweg te zijn teruggelopen, is het wel even zoeken in al die donkere straatjes naar het hotel. Uiteindelijk kunnen we met moeie benen naar bed.

Vr 14-4 "oriëntatie"

20°c zonnig

Arthur op het balkon van het appartementOm een uur of acht word ik wakker, Joost ligt bij mij op de kamer, hij is moe en slaapt nog wat door. Ik ruim het één en ander op. Lars is ook al vroeg uit de veren en als Joost klaar is, gaan we boodschappen voor het ontbijt doen. 2 broden, wat kaas en worst. Na wat dwalingen thuisgekomen, blijkt tijdens het eten dat het ene brood al beschimmeld is, mooie boel! Verder is de kaas en het andere brood wel lekker.
Na wat opruimen en rondhangen, kijken we eens beneden rond, er is een mooi (maar klein) zwembad en een pooltafel. Ik heb eerst ook nog even naar huis gebeld. Goede geluidskwaliteit trouwens, zo'n telefoontje helemaal naar Nederland!

Om half twaalf komt de mevrouw van Olympia langs voor wat uitleg en inschrijving voor excursies. Het meeste wat ze vertelt, heeft ze al verteld of hebben we al gelezen. We hebben ingeschreven voor een toch naar de Imbros-kloof (de beroemde Samaria-kloof is nog gesloten) en een tocht naar het lepra-eiland. Wel duur trouwens; voor twee excursies 22500 drachmen (˜ 150 gulden).
Arthur langs de kust in de haven van HersonissosVervolgens pakken we even wat zwemspullen bij elkaar. We eten eerst even een pita gyros, en daarna wandelen we richting de pier. Aan de rechterzijde van de pier is het toeristische gedeelte van Hersonissos met veel restaurantjes langs de baai. Aan de linkerkant zijn mooie rotspartijen en schitterend helder water, dat er echt blauw uitziet. Vanaf de rotsen willen Lars en ik in het water omdat het al flink warm is geworden, maar het is een beetje te hoog om in te springen en de rotsen doen pijn aan m'n voeten, omdat ik geen slippers heb (dit tot hilariteit van Joost en Lars). We lopen verder westwaarts richting het strand, niet echt zand, maar heel fijn grind. Nu gaat Joost ook mee het water in, het is vrij fris (16 °c), maar toch wel lekker. Lars gaat onvindbare visjes zoeken met z'n snorkel en Joost en ik drogen in de zon. Door het water heen ga ik naar een schiereilandje verderop. Dit blijkt privé-terrein te zijn van luxe vakantievilla's, maar mooi is het er wel! Er zijn kleine grotjes en kloven en mooi blauw water. Aan het eind van de middag wordt het wat frisser en gaan we thuis allemaal even douchen.

Na een tip van de Olympia-dame gaan we eten in een klein restaurantje, waar je je eten uitzoekt door met de kokkin even in de keuken alle pannen langs te lopen. We nemen geen risico en nemen spaghetti met kip. Wel lekker, maar erg vet en niet heel warm. Wel is het eten erg goedkoop: 13 gulden (incl. brood en ½ liter Amstel). Na het eten doen we nog wat kleine boodschappen en ik koop nog een leuk petje. Het schijnt een duur merk te zijn (Oakley), maar de pet is niet duur, dus Joost denkt dat het nep is. Thuis zet Joost een vreemd potje inheemse kamille thee en eten we wat vruchtenyoghurt. Joost voelt zich niet helemaal lekker en gaat vroeg naar bed.
Lars en ik gaan nog even de stad in. We gaan op een overdekt terras bij het danscafé 'Status' zitten en nemen een cocktail. We hebben een mooi uitzicht op de tegenoverliggende discotheek. Het is toch wel knap hoe zo'n 'propper' de klanten naar binnen lokt. Als een groepje langsloopt, zet hij een heel brede lach op zijn gezicht en hij biedt de meiden één of ander geel kaartje aan. Uiteindelijk gaat de hele groep naar binnen. Actief klantenbeleid noemen ze dat, denk ik. Na een 'shooter' (klein glaasje sterk spul, wodka puur) op kosten van de ober, gaan Lars en ik naar huis. Rond 1 uur liggen we op bed.

Za 15-4 "Heraklion, stad+markt"

20°c zonnig

Joost en Arthur op de stadswal van HeraklionNa de gebruikelijke boodschappen en ontbijt gaan we met de bus naar Heraklion. Het bussysteem is hier wel anders; je stapt achter in en gaat gewoon zitten, er komt dan vanzelf iemand langs om kaartjes te verkopen. Het is ongeveer 30 km en de bus is propvol.
Eenmaal in Heraklion gaan we eerst naar de markt. Wat een enorme drukte! De markt is één lange weg met kraampjes aan beide kanten en schreeuwende marktkooplui. Ze hebben hier ook heel veel 'nep-merkkleding', bijvoorbeeld een Levi's broek voor 40 gulden.

Na een uurtje verlaten we de markt en drinken we wat cola bij McDonalds. We zitten pal aan een druk kruispunt. Enorm chaotisch rijden die Grieken; snel, door rood en veel getoeter. We lopen meer het centrum in, de binenstad van Heraklion is bestaat uit veel kleine straatjes, waar je leuk kunt winkelen en waar ook veel eet- en drinkgelegenheden zijn. De binnenstad is omringd door een mooie stadsmuur.

Arthur en Lars op een bankje in het parkOp de terugweg blijken al die kleine straatjes ons op te breken, want we kunnen het niet helemaal vinden. Twee Griekse meiden hebben net zoveel moeite met het Engels, als wij met het Grieks en kunnen dus ook niet veel helpen. Uiteindelijk komen wij bij de Agios-Minos kerk, dit is een duidelijk herkenbare plaats, dus nu vinden we het wel weer.
Ook ontspannen we nog even in een stadsparkje, waarna we weer richting de markt lopen.

Op de markt kopen we nog even 3 bakjes aardbeien voor 6 gulden en een bos wortels. Daarna gaan we met de bus terug, het is benauwd en hobbelig, erg leuk voor Joost die toch al niet van busreizen houdt.

Lars en Arthur bij het zwembad in het appartementencomplexThuis gaan Lars en ik nog even in het zwembad bij het appartement. Het water is wel erg koud, omdat de zon alleen 's ochtends even op de binnenplaats schijnt.
's Avonds gaan we in het kleine dorpje Piskopiano eten. Dit ligt 3 km landinwaarts. Hele mooie tavernes zijn er hier en we kiezen er een met verwarmd terras. Ik heb heerlijk mixed grill gegeten en na afloop hebben we met de twee obers nog even aan het barretje gezeten, omdat we toch maar de enige klanten waren.

De wandeling terug is best lekker, heel rustig in die heuvels. Na thuis nog wat te hebben rondgehangen gaan we na 11 uur naar de stad.
Eerst naar dezelfde tent van gisteren, want Joost ging nu wel mee. Eerst lang op het terras gezeten, daarna nog even naar binnen geweest, maar dat is niet super gezellig. We gaan vervolgens naar disco 'Veronica'. Daar is het flink druk, er is ook een grote groep Toerisme studentes uit Breda. De muziek is leuk en we hebben ook flink wat gedronken, onze pot ging ineens wel erg hard. Samen met Lars en wat Bredase meiden heb ik zelfs nog op de bar staan dansen. Om een uur of vijf hebben we het toch wel gehad en vertrekken we naar het appartement. We slapen allemaal snel.

Zo 16-4 "rustdag"

22°c zonnig

Het feestje van afgelopen nacht heeft toch wel zijn effect gehad: we worden rond half twee 's middags wakker. Voortaan toch maar iets rustiger aan doen...
Voor deze dag hebben we sowieso niets gepland, dus we gaan lekker in de zon zitten en lezen een boek. Joost en Lars gaan nog wat kaarten kopen, maar ik lees verder in mijn 'Koontz-boek'.

Dit keer eten we weer dicht bij huis, waar de ober ons zoals gewoonlijk naar binnen praat. Voor het eerst heb ik iets dat ik echt niet lekker vind: lamsvlees, bah! Gelukkig zit er nog genoeg rijst en friet bij zodat ik niet hongerig blijf. Met het vlees weet Lars wel raad en de restjes kunnen we direct aan de zwerfkatten voeren.
Na het eten gaat Joost opruimen en naar bed. Lars en ik gaan kaarten posten en naar huis bellen. Bij de postbus zien we aan de overkant van de hoofdstraat een discotheek waar hele groepen mensen naar binnen gaan: gezellig druk dus. Misschien dat we daar later nog een heen gaan. Verder gaan we nergens meer heen, want morgen moeten we om kwart voor zes op, omdat de excursie-bus naar de Imbros-kloof om kwart voor zeven vertrekt.

Ma 17-4 "Imbros-kloof"

25°c zonnig

Arthur, Lars en Joost aan de rakiVandaag dus erg vroeg opgestaan, om 5.45 uur. Op weg naar de Imbros-kloof halen we nog andere mensen op. Veel ouderen, maar 1 jongen en 2 meiden een paar jaar ouder dan ons. We moeten helmaal naar zuidwest Kreta, dus we zitten 4 uur in de bus. Onderweg vertelt de Grieks-Vlaamse gids ons van alles. Eenmaal aangekomen krijgen we een Grieks pannenkoekje met een glaasje raki. Het weer is inmiddels flink opgeknapt: 20 á 25 °c, zonnig. De Imbros-kloof is een 7,5 km lange kloof die 940 m omlaag loopt. De natuur is hier schitterend met mooie bergwanden.

Joost en Lars in de distelsWe klimmen halverwege nog naar een hoger gelegen grot, waarna Joost en Lars blijven haken in de distels; gelukkig heb ik nog redelijk stevige boots aan. Omdat we sneller lopen dan de meeste mensen, halen we de meesten drie keer in. Een echt pad is er niet door de kloof, gewoon enorm veel stenen, keien en grind, waartussen je zelf je weg zoekt. Lars heeft oude gympen en Joost nette leren schoenen, wat hen af en toe wel wat gestrompel oplevert.
Aan het eind van de kloof hebben we weer uitzicht op de zee.

Op de terugweg komen we weer door allerlei heel kleine dorpjes, gigantisch smalle weggetjes met scherpe bochten langs diepe ravijnen, complimenten voor onze buschauffeur Yiannis.
Lars en Arthur in een smal stukje kloofIn die kleine bergdorpjes leven de mensen alsof de tijd stil staat. Langs de weg zie je hier ook heel veel kapelletjes, die worden neergezet op plaatsen waar een ongeluk is gebeurd. Familieleden plaatsen daar dan een foto en een olielampje in.

De terugweg lijkt veel langer dan 4 uur te duren, er komt geen eind aan. Onderweg stoppen we nog wel even bij de uit 1371 stammende burcht 'Frankokastello', deze is helaas al wel in slechte staat. We nemen maar wat te drinken met vers brood.
Om 8 uur zijn we weer terug in Hersonissos. We eten aan de boulevard. Na het lamsvlees van gisteren, ga ik even op safe: een bord gyros, wat overigens wel uitstekend smaakt! Joost en Lars nemen 'mixed fish', complete vissen op hun bord, met graat en al; dat is niets voor mij. Vooraf kregen we ook een glas ouzo van het huis.

Thuis douche ik nog even en daarna kijken we nog wat rond in de stad. Het lijkt wat drukker te zijn op de boulevard, misschien komt dat door de start van de paasvakantie.
Rond half een gaan we naar huis, want morgen moeten we weer vroeg op.

Di 18-4 "Spinalonga"

19°c half bewolkt

Een galerij in het monnikenkloosterOm 5.45 gaat de wekker, gaaaap. Na een half uurtje kijkt Lars nog eens op het excursieticket, dan blijkt dat we pas om 8.25 in plaats van 6.45 moeten vertrekken. Foutje! Joost en ik gaan nog maar even slapen, terwijl Lars alvast wat souvenirwinkeltjes in Hersonissos gaat bekijken. Anderhalf uur later stappen we dan toch op de bus, waar we al wat bekende gezichten van maandag terug zien. Nu hoeven we maar een uurtje te rijden naar Elounda.
Halverwege stoppen we nog bij een oud monnikenklooster dat nog wel steeds in gebruik is, een aantal monniken verkopen allerlei spulletjes, de rest zal wel aan het bidden of slapen zijn. In Elounda ligt de boot al te wachten, die zal ons naar het eiland Spinalonga varen. Dit is een voormalig lepra-eiland, rond 1950 verlieten de laatste patiënten het eiland. Sindsdien zijn de woningen en andere gebouwen daar flink geplunderd omdat ze op Kreta bouwmaterialen nodig hadden. Nu is men inmiddels weer bezig met het mooi herstellen van de gebouwen. Verder is het wel heel mooi, het is in april de 'groene periode' op Kreta, dus staat het hier vol met bloeiende planten.

Arthur op SpinalongaNa een rondleiding over het eiland vaart de boot ons weer verder naar een ander klein onbewoond eiland. Het is inmiddels wel wat frisser geworden, de truien kunnen aan. Terwijl wij rondstruinen over het eiland, is de bootbemanning een barbecue aan het opzetten. Vlak voor het eten gaan Lars en ik nog even de held uithangen en springen vanaf het dek de zee in, even wat visjes kijken, maar daarna snel eruit, want het is behoorlijk fris. Het eten is inmiddels klaar, dus we kunnen weer warm worden van een groot stuk vlees en een glas wijn.

Lepra-eiland SpinalongaOp de terugweg naar het plaatsje Aghios Nikolaos zien we zelfs nog twee dolfijnen zwemmen. In Aghios Nikolaos lopen we wat door de binnenstad, bekend om het bodemloze meer (60 m diep) en om 4 uur vertrekken we weer naar huis. Eenmaal bij ons appartement is het weer opgeklaard en gaan we op de galerij in de zon een boek zitten lezen.
Na achten eten we in een restaurant bij ons om de hoek dat vandaag voor het eerst open is. Ter afwisseling neem ik nu een geen Grieks, maar tortellini met champignons. Erg lekker, maar veel en goed vullend.

Lars belt nog even naar z'n ouders en we doen wat laatste boodschappen (de winkels zijn hier tot 23 uur open). We gaan nu eens naar een andere bar, Quatro, om een cocktailtje te drinken. Best een leuke tent, maar vrij rustig. Overal is het vrij stil, dus zijn we verder nergens meer geweest.

Wo 19-4 "rustdag 2"

17°c regenachtig

Vandaag hebben we weer een rustdag ingelast. Moe van het vroege opstaan van de vorige dagen, slapen we nu eens lekker uit en op ons gemak ontbijten we. Daarna gaan we vrij snel naar het strand. Daar komen echter al snel de wolken binnendrijven en binnen een kwartier regent het. Hopelijk wordt het nog beter, want morgen willen we gaan fietsen op de Lasithi hoogvlakte.
De rest van de dag regent het en we lezen weer een flink stuk in onze boeken.

Om een uur of acht gaan we eten, op advies van een bekende uit de Banana-bar gaan we naar Yiannis. Het is daar inderdaad wel druk en we eten er lekker. Voor mij dit keer Souvlaki: een steak van rundvlees met van alles eromheen. Joost is weer aan het experimenteren met allerlei inheemse Griekse gerechten.

De schoonmaakster is vandaag ook weer in het appartement langs geweest, iedere twee dagen wordt alles verschoond, dus het blijft netjes. Voordat we de stad in gaan, kijken we op teletekst wat het weer wordt. Op het dak schijnt een schotel van twee meter doorsnede te staan, dus je kunt hier gewoon alle Nederlandse zenders ontvangen. Donderdag belooft een overgangsdag te worden: bewolkt en droog. Het huren van fietsen stellen we dus tot vrijdag uit.
Na wat discussie over wie wat wil doen, nemen we het gebruikelijke cocktailtje in Quatro, daarna gaan we naar de iT. Daar is een groep die ook in het vliegtuig bij ons zat (met los toros irritantos J). Ze draaien flink harde muziek, maar wel helemaal mijn smaak, dus stevig gedanst. Daarna gaan we ook nog even naar de Camelot, een soort danscafé. Om vier uur gaan we naar bed, na het muggen vangen.

Do 20-4 "Knossos"

20°c half bewolkt

Lars en Arthur in KnossosNa de rustdag van gisteren gaan we vandaag weer eens iets verantwoords doen. Het is inderdaad droog, maar wel wat frisser. We gaan met de bus naar Heraklion en van daaruit naar Knossos.
Dit is een archeologische vindplaats van de resten van een oud Grieks paleis. We komen er gratis binnen, omdat we studenten zijn.
Dit verdiende geld kunnen we meteen weer uitgeven aan een gids die zich spontaan aanbiedt. Overigens heeft hij wel boeiende dingen te melden. Het paleiscomplex dateert van 1700 voor Christus. Her en der zijn de resten aangevuld met restauraties door grote gestorte betonstructuren. Het zal wel nodig zijn, maar ik vind het niet mooi gedaan, overduidelijk dat het nep is.

De terugreis is weer een marteling voor Joost en Lars. Mijn 'bus-ervaring' heeft blijkbaar toch effect, want ik heb geen moeite met de terugreis van een uur. Het restaurant waar we eten, is waarschijnlijk net open, want we moeten een uur wachten op het brood dat je hier altijd vooraf krijgt. Uiteindelijk smaakt het toch wel goed. We drinken één cocktail bij Arby, de ober bij Status, die we inmiddels goed kennen. Daarna op tijd (23.30) naar bed, want morgen gaan we fietsen.

Vr 21-4 "Fietsen naar de Lasithi-hoogvlakte"

23°c zonnig/17°c regen

Joost en Arthur bergopwaartsVanochtend dus op tijd uit bed en goed ontbeten. Ook brood mee voor onderweg en een flinke dosis water in opgespaarde flessen. De eigenaar van de appartementen verhuurt ook fietsen, dus die kunnen we meteen regelen. We zijn zo'n beetje de eerste huurders dit seizoen, dus er moeten nog wat kabels worden bijgesteld en banden opgepompt etc.

Het is gelukkig weer mooi weer geworden, dus we vertrekken in goede stemming richting Stalida. Dit eerste stuk loopt nog langs de kust en langs een drukke autoweg, oppassen dus zonder fietspad.
In Stalida nemen we een zijweggetje dat landinwaarts leidt, meteen het berglandschap in. We moeten een meter of 600 de hoogte in, via haarspeld-bochten en hellingen van soms meer dan 10 %. Toch valt het alles mee, een beetje slim je versnellingen gebruiken.

Lars en Joost op de fietsIn Mohos aangekomen hebben we het ergste gehad, nu nog 12 km via Kera en dan zijn we op de Lasithi hoogvlakte, waar we een rondje van zo'n 30 km kunnen fietsen.
5 km buiten Mohos krijgt Joost echter een lekke band, hij probeert het nog een stukje, maar de band is toch snel leeg. We dumpen de fietsen in de kant, Lars gaat 'op wacht zitten' in de zon, Joost en ik gaan terug naar Mohos, op de twee nog goede fietsen.
Daar proberen we te bellen, maar het nummer blijkt verkeerd. Een man in het postkantoor belt voor ons en regelt dat de appartementsbaas naar Mohos komt.
Na een half uur komt die met een nieuwe fiets, dus wij kunnen verder met de laatste klim.

Lars en Arthur met geimproviseerde regencapesEenmaal goed op weg, begint het echter flink te bewolken en al snel regent het.
De bergen zijn hartstikke open hier, dus weinig gelegenheid om te schuilen. Ik vind een groot stuk plastic iets van berghelling af, dus daar kruipen we met z'n drieën onder.
De regen blijft tegen de bergtop hangen en na een kwartier hebben we allemaal flinke kramp in de benen van het gehurkt zitten. We klimmen weer naar de wegkant, nog steeds onder het zeil. Na nogmaals een kwartier hebben we het helemaal gehad en willen weg.
Van een stuk glas uit de berm snijden we drie stukken uit het zeil, twee armgaten erin en voilà, drie regencapes.

Door alle oponthoud hebben we helaas geen tijd meer om door te gaan naar de hoogvlakte, dus gaan we maar afdalen. Het plastic is ook goed tegen de kou van de wind tijdens het afdalen. Dat gaat wel heerlijk, soms met snelheden van ca. 60 km/u.
De afdaling is onverwacht snel afgelegd, en aan de kust blijkt het weer uitstekend. De capes kunnen weer uit, en thuis kunnen we heerlijk in de zon nog even een biertje drinken.

Ondertussen douchet iedereen even. Ik kijk ook nog wat TV in de bar bij de receptie, voordat we gaan eten. Voor de nodige koolhydraten neem ik een lekker bord spaghetti. Door het tijdsverschil kijk ik hier om 22 uur "het gevoel van 1973" dat om 21:00 uur begint.
Tegen twaalven gaan we de stad in en lopen wat tenten af. Het is nu wel drukker, dus wel gezellig, rond drie uur gaan we naar bed.

Za 22-4 "Rustdag 3"

22°c zonnig

Arthur, Joost en Lars aan tafel in Oud-HersonissosVannacht heb ik al aan Lars duidelijk gemaakt dat ik geen zin meer heb in het archeologisch museum. Joost ook niet, dus Lars vertrekt rond 8:30 alleen naar Heraklion.
Een uurtje later ga ik brood halen, waarna Joost en ik ontbijten. Het is heerlijk weer, dus we gaan beneden bij het zwembad liggen, boekje erbij. Rond 13:30 is Lars terug en gaan we naar het strand. Het begint nu wel wat drukker te worden, omdat de paasvakantie is begonnen.
Het zeewater is nu al lekker, we gooien wat met de bal over en ik ga nu echt even snorkelen leren. Het is echt zomers weer en we verbranden zelfs een beetje.

Rond 18 uur gaan we terug naar het appartement, waar we het zeezout even afspoelen en nog wat drinken.
Ons laatste uitgebreide diner (morgen weinig tijd) besluiten we in een van de oude dorpjes te nemen. De wandeling naar Oud-Hersonissos is zo'n 4 km bergop. Als we om 21:30 aankomen, hebben we flink honger.
Arthur bij de kok en de bakovenHet is wel heel leuk hier, een dorpspleintje met terrassen eromheen. Het eten wordt in een grote stenen bakoven bereid. We krijgen het meest verse brood dat ik ooit heb gehad, ik zie de kok het deeg namelijk kneden en in de lucht gooien tot een soort dikke pannenkoek. Dan even de oven in en daarna met boter op ons bordje, heerlijk!
Natuurlijk nu echt Grieks gegeten. Na afloop krijgen we een glaasje ouzo van de zaak, dat loopt lekker naar huis.

In het appartement ruimen we de spullen even op, want morgen moeten we er om 12 uur al uit zijn.
Tegen twaalven de stad in, het gebruikelijke cocktailtje bij Arby en daarna bij Rachel van de Quatro. We hebben zin om even lekker te dansen en gaan naar de iT. Erg gezellig, leuke muziek. Om 4 uur liggen we op bed.

Zo 23-4 "De laatste dag"

25°c zonnig

Arthur, Joost en Lars aan het ontbijtVanochtend redelijk op tijd wakker (9:30) Het is nu echt heerlijk weer en we ontbijten zoals altijd buiten op het balkon.
We ruimen de laatste dingen in de koffers en roepen aan de overbuurman of hij onze laatste drie biertjes wil. Als hij ze ophaalt, biedt hij aan dat we eind van de middag nog wel even bij hem kunnen douchen. Dat is mooi natuurlijk, want dan hebben wij geen appartement meer.

Arthur in de zonRond het middaguur vertrekken we naar het strand, Lars gaat eerst nog naar een streekmuseum in de buurt. Joost en ik lezen eerst even lekker een boek in de zon.
Als Lars twee uur later komt, ga ik met hem snorkelen.
Arthur in een kleine baaiWe schieten nog wat fotootjes, want die hebben we nog niet van het strand. Eind van de middag maak ik mijn laatste geld op aan wat souveniertjes.

Daarna dus even douchen en wat drinken bij de overburen, we krijgen alsnog onze drie biertjes terug.
We gaan 'vroeg' eten (18 uur) omdat we vanavond dus weg moeten. Een lekker bord Gyros met verse salade.

Om half negen worden we met de bus opgehaald en we zijn om half tien op het vliegveld. We vliegen ook nu weer met Martinair en krijgen nog een kleine maaltijd. Joost en Lars gaan maar slapen en ik schrijf mijn dagboekje nog even af. Het vliegen gaat weer goed en iets na 1 uur 's nachts zijn we op Schiphol.
Lars wordt door zijn vader opgehaald en die wil Joost en mij wel even in Utrecht afzetten. Dat bespaart ons wachttijd en geld voor de trein.
Half drie liggen we op bed, lekker uitgerust voor werk en school.